2013-09-02 13:40:43• hírek • Póti Orsolya

Még vannak betöltetlen helyek a szakmunkásképzőkben

A 2013/2014-es tanévben is indul kétéves nappali képzésben szakmunkásképző. A második beiratkozási időszak már lezárult, de még maradtak szabad helyek a tanintézményekben.

A tendenciák azt mutatják, hogy egyre kevesebben tanulnak szakmát és mindenki diplomás akar lenni, ez pedig egy óriási probléma, mert nagy a hiány a képzett szakemberekből. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség munkatársai már korábban felmérték azt, hogy milyen munkaerőre van szükség, és milyen cégek tudnak majd állást ajánlani a frissen végzett fiataloknak.

A szakmunkásképzőt végző amellett, hogy havi 200 lejes ösztöndíjban részesülnek érettségi vizsgát is tehetnek: a szakma elsajátítása mellett 11. osztálytól elméleti tanulmányaikat is tovább folytathatják az egyes gimnáziumokban.

A szakmunkásképzők végzőseit 11. osztályba veszik fel, ugyanis a szakiskolákban két év alatt adják le az elméleti osztályok tizedikes általános műveltségi tananyagát. Ehhez elég beiratozniuk, nem kell vizsgát tenniük - mondta el a Szatmár.ro-nak Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes, akitől azt is megtudtuk, hogy a magyar osztályokban még vannak betöltetlen helyek.

A Traian Vuia Szakképző Líceumban autószerelő szakon 8, kőműves szakon 3 üres hely van, az Emil Palade Élelmiszer-ipari Szakközépiskolában 5 hely várja még a diákokat húsfeldolgozó szakon, a nagykárolyi Simion Barnutiu Szakközépiskolában pedig mezőgépész szakra 4, autószerelő szakra 5 diák jelentkezhet.

Az érdeklődőknek szeptember 7-ig van még lehetőségük beiratkozni a kiválasztott iskola titkárságán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: